maandag 5 juni 2017

maandag 5 juni 2017

Verslag: Jelle

Op maandag 5 juni (onze eerste volledige dag in Denemarken) hebben we allemaal op ons gemak kunnen opstaan, zonder enige verplichtingen. Dat kwam omdat er vandaag in Denemarken twee feestdagen waren: Grundlovsdag ( Dag van de Grondwet) en tweede pinksteren. Rond 8u30 hadden we afgesproken om rustig te gaan ontbijten. Eenmaal we klaar waren met het ontbijt zijn we terug naar ons huisje gegaan en hebben we de route besproken die we moeten afleggen om een fotozoektocht in elkaar te knutselen voor wanneer de zesde jaars toekomen zodat ze zich kunnen bezig houden. 

Toen we daarmee klaar waren, zijn we vertrokken naar de winkel om boodschappen te doen. Maar toen we daar aankwamen, kwamen we voor een verrassing te staan. De winkels waren gesloten door de feestdagen wat we toen op dat moment niet wisten. Dan zijn we teruggekeerd naar het hotel om te vragen of zij ons nog wat van broodjes konden voorzien en ons uit de nood te helpen. Pia, de receptioniste vertelde ons dat er nog een winkel open was, Fakta. Die was wel een beetje verder dan al de andere winkels maar dat was geen probleem. Als de aankopen gedaan waren, zijn we terug naar het hotel gegaan, hebben we ons middageten opgegeten. Het werden croque monsieurs.

Toen we klaar waren met ons middagmaal, wilden we vertrekken om onze fotozoektocht voor te bereiden maar toen we eens naar de klok keken zagen we dat het een beetje te laat was om daar nog aan te beginnen. Dus hebben we toen maar gewoon de trein genomen naar Kopenhagen om achter onze huurauto te gaan. De treinrit duurde een kleine twintig minuutjes met daarna nog een paar minuutjes wandelen naar het autoverhuurbedrijf Avis, dat toen blijkbaar ook gesloten was terwijl ons gisteren werd verteld dat deze open ging zijn. Toen we zagen dat deze gesloten was, heeft meneer Van Landeghem aan een bewoner van Kopenhagen gevraagd of hij ons eventueel kon helpen. Gelukkig kwam deze meneer met een oplossing. Hij zei dat er verderop nog een autoverhuurbedrijf was, Hertz, en dat zij wel open waren. Toen hebben we maar besloten om naar daar te gaan. Dat was een kleine wandeling van 10 minuutjes.

Eenmaal aangekomen bij het autoverhuurbedrijf Hertz was meneer Van Landeghem aan het onderhandelen met één van de receptionistes. Zij konden ons wel uit de nood helpen met een auto en de prijs voor de auto was ook voordeliger dan die auto van de Avis. Dat klonk ons wel aantrekkelijk in de oren dus zeiden we ja en ondertekende meneer Van Landeghem het contract. Toen dat in orde was, mochten we naar de auto gaan. Zodra we bij de auto arriveerden, zagen we dat het een camionette was ... Dat was helaas niet wat we nodig hadden. We hadden een busje nodig voor 9 personen. Bijgevolg zijn we teruggekeerd om dit te melden en om te vragen of er geen busje beschikbaar was voor 9 personen. Dit was helaas niet het geval.
We bekeken dus onze opties en kwamen we op het idee om een gewone auto te huren omdat wij voor de eerste week maar met 3 zijn. Maar de auto huren was duurder dan het huren van de camionette. Uiteindelijk hebben we besloten om die camionette te huren voor een week en ergens op het einde van de week nog eens terug te bellen om te kijken of er al een busje is vrijgekomen.

Eenmaal dat achter de rug was hebben we besloten om naar de kleine zeemeermin te gaan om een foto nemen voor in de krant. Toen we daar aankwamen was er heel veel volk om ermee op de foto te staan. Aangezien we een beetje wilden doordoen om naar het hotel te gaan hebben we ons door  de menigte moeten wurmen en voorbijsteken om toch nog op de foto te kunnen gaan zonder een al te lange wachtrij te hebben.

Daarna zijn we terug naar het hotel gegaan en om 18 uur besloten we te beginnen met het voorbereiden van het avondeten. Bjarne en ik begonnen al met de groentjes te snijden. Toen meneer Van Landeghem toekwam, merkten we dat we nog een paar dingen te kort kwamen en zijn we terug naar de winkel gegaan en hebben de resterende boodschappen gedaan.

Eenmaal terug in het hotel zijn we dan volledig begonnen met het koken. Het was spaghetti, niet het moeilijkste, maar het heeft zeker gesmaakt. Bjarne en meneer Van Landeghem hebben dan de afwas gedaan en ik ben begonnen met het schrijven van deze blog.

Foto's van vandaag: http://bit.ly/2rubqRL
YouTube: http://www.youtube.com/7logistieksivi

Geen opmerkingen:

Een reactie posten