maandag 19 juni 2017

Maandag 19 juni

Na een weekje Denemarken, kan ik terugkijken op een zeer leerrijke tijd. 

Na een korte briefing zondagavond stonden alle leerlingen maandag klaar om op stage te gaan. De ene was al wat zenuwachtiger dan de andere maar ze keken er allemaal naar uit.

Nadat alle leerlingen ter plaatse waren, brachten we een bezoek aan de stageplaatsen. Overal kregen we een warm onthaal en een rondleiding. Ze keken uit naar de samenwerking en de eerste ontmoeting met de leerling was geslaagd. Het takenpakket de eerste dag was zeer uitgebreid, van orderpicken tot laden en lossen van vrachtwagens. Het zou beslist een leerrijke ervaring worden voor de leerlingen.

Tijdens de busrit naar de verblijfplaats vertelden ze over hun eerste ervaring in de Deense firma. Al snel werd duidelijk dat er toch heel wat verschillen zijn dan stage volgen in België. Zo was er bijvoorbeeld voor de meeste leerlingen op vrijdag ontbijt met alle collega’s. Leuke teambuilding om bij te praten.

Bij aankomst in het hotel vertrokken ze iedere avond op boodschappen om het avondmaal klaar te maken. De leerlingen vormden een hecht team en hielpen elkaar waar nodig.
Naast het harde werken was er ook ruimte voor plezier. Een spelletjesavond, een filmpje kijken… telkens een ontspannende activiteit om de dag af te sluiten.

Groetjes
Charlotte

Geen opmerkingen:

Een reactie posten